Publicerad 2018-05-30

Robust vinner miljonprojektsuppdrag

Robust har fått förtroendet att åt Interoc Fasad AB utföra ställnings- och plattformsuppdraget vid ett omfattande renoveringsprojekt i Botkyrka, sydväst om Stockholm. 

Interoc har efter upphandling vunnit förtroendet att åt allmännyttiga Botkyrka Byggen, renovera 13 gårdar med totalt 26 stora 8-våningsfastigheter. Uppdraget påbörjas 2018 och beräknas vara genomfört till 2020. 

- Totalt är det nästan 90 000 kvm fasad som ska renoveras. Genom att kombinera våra fasadklättrare med vår fasta byggställning får vi en ergonomisk men också en effektivare lösning för vår uppdragsgivare, berättar Tomas Notlund, VD på Robust.  

- Precis, det är korta och intensiva uppdragsperioder, per huskropp, så med klättrare på stora och enkla ytor ihop med ställning på mer komplicerade ytor, så skapar vi ett riktigt bra flöde för kunden. Vi är snabba både upp som ner, det är ergonomiskt, säkert och det sparar pengar för alla, anser Sylwester Wlodarczyk, affärschef på Robust och ansvarig för uppdraget. 

- Eftersom det är en förtroendeupphandling, dvs. byggherren beställer nästa etapp efter att föregående utförts väl, så ställs också extra höga krav på alla inblandade. Det är en utmaning vi gillar, det är otroligt viktigt att vi är på tå hela tiden. Och att vi har en bra dialog med vår beställare som med övriga entreprenörer i projektet, avslutar Tomas. 

 

Montering av plattform pågår, fast byggställning är uppe!

Montering av plattform pågår, fast byggställning är uppe!